021-22679213

تنهایی

دسترسی سریع به محتوای این مقاله

در میان عوام مثالی قدیمی رایج است که می گویند آدمی تنها به دنیا می آید و تنها از دنیا می رود به عبارتی رنج آمدن به دنیا و مرگ را فقط خود انسان به  تنهایی تجربه می  کند.

با اینکه در طول زندگی انسان موجودی اجتماعی است با این حال گاهی مجبور است که با تنهایی خود کنار بیاید البته باید گفت که با پیر تر شدن جوامع بشری و اجتناب افراد از باروری بزودی جامعه  دچار بحران تنهایی خواهد شد.

انسان گاهی به دلیل مهاجرت یا مرگ نزدیکان ، سالمندی و … مجبور به انتخاب تنهایی می شود که عواقب آن برای فرد اجتناب ناپذیر است و فقط باید با پذیرفتن تنهایی خود مهارت هایی را بیاموزد تا دچار افسردگی نشود.

نوع دیگر تنهایی این  است  که در احوال عرفا و متفکران آمده است  به گونه ایی است که به تبع اصول و مراحل خاص و ممارست انسان را از لحاظ  روحی متحول می سازد شاید  بتوان گفت فرد را  به خود آگاهی می رساند و نیز ارتباط  با خود را تجربه می کند که درجاتی از کمال محسوب می شود.

همچنین همانطور که مشاهده می شود  انتخاب تنهایی توسط نوجوانان و جوانان  به دلیل گستره ارتباطات مجازی به سرعت رو به رشد  می باشد  به طوری که نوجوانان یا جوانانی را می بینیم که از شرکت در اجتماعات دوری می جویند و ترجیح می دهند اوقات تفریح خود را در تنهایی و با فضای مجازی پر نمایند.

پس نتیجه می گیریم که پناه بردن به غار تنهایی به تدریج تبدیل به یک بحران خواهد شد.

 

در حالتی که انسان از لحاظ روحی هم در نرمال ترین وضعیت به سر می برد علاقمند است اوقاتی را برای خود تنها به سر برده و به علایق شخصی خود برسد اما در هر حال اگر  تنهایی انتخابی باشد مشکلی نیست مشکل آنجا  ایجاد  میشود که فرد احساس تنهایی داشته باشد .پس نتیجه می گیریم احساس تنهایی با  تنهایی انتخابی متفاوت است .

در مورد احساس تنهایی باید گفت که یک احساس درونی است که فرد نمی تواند خودش را دوست داشته باشد و دوست داشتنی نبودن را از همان دوران کودکی تجربه می کند  اگر فردی احساس دوست داشتنی نبودن و خلوت گزیدن را به عنوان الگوی ثابتی در همه روابط اش حفظ کند آنجاست که طبق نیاز یک انسان ریشه های این تنهایی را در خود بشناسد و به برطرف کردن موانع توسط یک روانشناس بپردازد.

در تنهایی انتخابی فرد می کوشد شیوه زندگی خود را بر طبق خلوت گزینی خود تنظیم نماید  هرچند که بعضی از افراد به طور ذاتی از تنهایی زندگی کردن لذت میبرند اما  در مجموع باید گفت به دلایل روانشناختی احساس آنقدر می تواند ملال اور باشد که مجرمین زندانی را هم تهدید به حبس انفرادی می کنند.

 

در اینجا به بیان چند توصیه کاربردی می پردازیم زیرا شاید بتوان گفت تنهایی بخشی از زندگی ما خواهد بود که رهایی از آن در طول زندگی اجتناب ناپذیر است

  • تنهایی خود را بپذیرید و با آن کنار بیایید
  • چند دوست قدیمی را به هر قیمتی شده برای خود حفظ کنید
  • مناسبت ها را از همین حالا بهانه ایی برای ارتباط بیشتر با اقوام و فامیل در نظر داشته باشید
  • برای سفر های گروهی با دوستان و نزد یکان از حالا به فکر پس انداز باشید
  • عضو گروه های اجتماعی  و خیریه شوید و برای ارتباطات خود معنایی تعریف کنید
  • مهربان باشید وکارهای داوطلبانه انجام دهید افسردگی خود را درمان کنید
  • ارتباط خود را با طبیعت و حیوانات بیشتر کنید نگهداری گلدان و حضور حیوانات خانگی در صورت امکان می تواند حس بهتری را در شما ایجاد نماید
  • گاهی جوان تر ها و یا گرو ه های همسالتان را در منزل مهمان کنید و حال و هوای خانه را عوض کنید
  • مطالعه اموزش هنر های دستی یا موسیقی ورزش و رفتن به  کنسرت وجاهای جذاب و مراسم مذهبی مورد علاقه تان راهکارهای خوبی برای سلامتی جسم و روان شماست
  • نقش مشاور و روانشناس را مانند یک دوست و همراه خود جدی بگیرید

روانشناسان متخصص در کلینیک آفتاب در خدمت عزیزان آگاه و علاقه مند می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

سایر خدمات ما

برای رزرو نوبت فرم زیر را پر کنید

همین الان برای رزرو نوبت اقدام کنید!

دوره مشاوره گروهی با رویکرد تحلیلی برای رشد شخصی

در این دوره دکتر فتانه میرزایی به شما کمک می‌کند تعارضاتی را که در رابطه با خود و دیگران دارید حل کنید و به شخصیتی غنی‌تر دست یابید تا بتوانید احساس رضایت را در زندگی تجربه کنید.

زمان برگزاری دوره: 18 اردیبهشت
ظرفیت محدود!
برای دریافت اطلاعات بیشتر و شرکت در دوره با ما تماس بگیرید: