معلم موثر
مهرماه آغاز فصل آموزش است. دانش آموزان با شوق یادگیری وارد مدرسه می شوند و یکی از موثرترین انگیزه های کودکان حضور در کلاس درس معلمان با برنامه و دارای طرح درس مدون و پر شورو حال می باشد که نور امید را در دل کودکان روشن می کند و دانش آموز هر روز با شوق یادگیری بسوی مدرسه می رود.
معلمی هم تخصص علمی نیاز دارد وهم دانش ارتباط با کودک را می طلبد. مواد خام آموزشی هم بعنوان مواد اولیه از اهمیت خاصی برخوردار است که با توانایی معلم در اختیار دانش آموز قرار می گیرد.
باید دانست حلقه مفقوده عدم موفقیت کودک همان واژه ارتباط است. یک ارتباط صحیح و سازنده که کارگردان اصلی آن معلمین هستند. به عبارتی باید گفت وقتی معلم نیازهای کودک را بشناسد حتما می تواند در ارتباط با وی موفق باشد.
امروزه خوشبختانه با حذف نمره در کلاسهای ابتدایی، دست معلمین برای تنوع در تدریس و تکلیف دهی به دانش آموزان و نیز آزمون ها باز است و آموزگاران می توانند با روشهای خلاقانه کلاس جذابی برای دانش آموزان مهیا سازند.
توصیه های کاربردی برای اینکه معلم موثرتری باشید:
- هر دانش آموزی را بدون هیچ پیش فرضی بپذیرید و به او مهر بورزید.
- به تفاوتهای فردی دانش آموزان توجه داشته باشید. باور داشته باشید هر کودک در نوع خود منحصر به فرد و دارای توانمندی های خاص خود می باشد. توجه به هوش های هشتگانه گاردنر را در نظر داشته باشید.
- از زبان بدن در تدریس و ارتباط با دانش آموز بیشتر استفاده کنید. از حرکات خاص و زبان اشاره می توانید در جلب توجه کودکان استفاده نمایید.
- از به روز رسانی معلومات خود در مواد مورد تدریس غافل نمانید.
- مباحثی از روانشناسی کودک را مطالعه کنید تا به نیازهای کودک در سنین کلاسی که تدریس می کنید آگاه باشید.
- لباسهایی با رنگ های شاد و راحت بپوشید و از کفش های سبک و نرم استفاده کنید تا ارتباط بهتری با کودکان برقرار نمایید.
- به سلامت و تغذیه خود توجه کافی داشته باشید، تا انرژی کافی برای زندگی شخصی و کاری خود نیز داشته باشید.
- در تدریس و آموزش سعی کنید که همه حواس دانش آموزان را به کار گیرید و به حس های دیداری و شنیداری کودک اکتفا نکنید.
- بکوشید از همان آغاز سال تحصیلی فورا به کودکان برچسب عدم تمرکز، بیش فعالی یا اختلال رفتاری و یادگیری نزنید. حداقل 4 هفته فعالیت کودک را مشاهده کنید و هر روز یادداشت برداری کنید. در صورتی که هیچ تغییری مشاهده نکردید جلسه خصوصی با والدین دانش آموز داشته باشید و آنها را به مشاور ارجاع دهید.
مرکز مشاوره افتاب با خدمات ویژه و مشاوره تحصیلی در خدمت اولیا و معلمین می باشد.