همجنس گرایی ناشی از طبیعت یا تربیت
این روزها در رسانه های مختلف با بحث همجنسگرایی افراد مواجه می شویم. برخی از جوامع سعی بر عادی سازی این موضوع در افکار عمومی دارند. هرچند که عکسالعمل افراد بنا بر اطلاعات، فرهنگ، ارزشها و باورهایشان متفاوت است. طبق آمارهای جهانی فقط 1 درصد از زنان و 4 درصد از مردان در جهان همجنسگرا هستند، اما تبلیغات گسترده ایی در جهان حامی این خبرها هستند.
همجنس گرایی یک گرایش جنسی است که فرد تمایل جنسی به فردی از جنس خود داشته باشد.
در تقسیمبندیهای جنسی این گونه افراد به گرایش دگرجنسگرایی و دو جنسگرایی اشاره شده است که افراد همجنس گرای مرد را گی و همجنسگرای زن را لز یا لزبین می نامند.
همجنسگرایی در دنیا سابقه دیرینه ایی دارد حتی نمونه هایی از تصاویر باقیمانده از یونان قدیم نشاندهنده رابطه جنسی مردان سالمند با پسران جوان بوده است که در مقاطعی از زمان به عنوان سنت و وارد شدن پسران جوان به دنیای مردانگی صورت میگرفته است.
اما در طول اعصار زندگی بشر توسط ادیان از لحاظ شرعی و عرفی مورد تقبیح قرار گرفته است. هرچه که بر دانش بشر افزوده شده و به شکلهای مختلف این پدیده مورد بررسی قرار گرفته است. بطوری که تا سال 1973 همجنس گرایی نوعی بیماری روانی محسوب می شده است. اما بعد از این تاریخ انجمن روانشناسی آمریکا همجنس گرایی را از لیست بیماری های روانی خارج نمود و از آن زمان تغییرات بنیادی در بینش اجتماعی ایجاد شده که با اعتراضات جنبش های اجتماعی نیز مواجه شده است. از طرفی متخصصان علوم رفتاری اعلام کردند که همجنس گرایی را به عنوان یک شاخه سالم از گرایش جنسی باید پذیرفت زیرا معتقدند دسته ایی از همجنس گراها با همین طبیعت متولد شده اند و موقعیت رحم مادر و شرایط فیزیولوژی خاص از نظر کروموزمی، موجب این تمایل غیر متعارف فرد شده است. بعنوان مثال استرس شدید مادر در سه ماهه اول بارداری یکی از عوامل همجنسگرا بودن بیان شده است.
اما عوامل دیگری در پژوهش های بالینی مشاهده شده است. بررسی ها نشان داده است که گروهی دیگر از همجنسگراها هستند که عوامل محیطی آنها را تحت تاثیر قرارداده است. به عنوان مثال تجاوز در سنین کودکی. و یا برای پسر بچهها وابستگی شدید عاطفی به مادر، مهار رشد مردانگی از سوی والدین و فقدان نقش پدری موثر عنوان شده است. البته تبلیغات رسانه ایی و تماشای فیلم و کارتونهایی با مضمون رابطه های جنسی غیرمتعارف و عدم توجه والدین به استفاده از فضای مجازی نیز برای کودکان بی تاثیر نخواهد بود.
در ادامه عوامل محیطی، باخت در رقابت خواهران و برادران ، عدم توجه کافی پدرو تلاش در جلب توجه پدر، خود شیفتگی و همانند سازی با شخصیت خود شیفته، وابستگی عاطفی به مادر، ترس از حاملگی و امراض جنسی والدین ، تعصبات خشک در خصوص ارتباط با مردان از جمله عوامل گرایش به همجنس گرایی در دختران است.
معمولا افراد همجنسگرا با مشکلاتی در جامعه مواجه هستند. از جمله فشار روانی بالا از طرف جامعه، قضاوت دیگران، طرد شدن از سوی خانواده و نزدیکان، بحران هویت، احساس شرم، ناسازگاری عاطفی و … روبرو میشوند تا جاییکه برخی از آنها ترجیح می دهند تا پایان عمر ارتباط جنسی را تجربه نکنند.
در اینجا باید گفت که عوامل بعد از تولد میتواند قابل پیشگیری باشد. اهمیت نقش والدین، مراقبت در حین بارداری و همچنین سنین کودکی بسیار حائز اهمیت است. لذا والدین باید در شیوه های مراقبتی و تربیتی خود بسیار سنجیده عمل نمایند تا کودک در دوران خردسالی بتواند درک درستی از جنسیت خود داشته باشد و در سال های آتی و نوجوانی گرایشات جنسیتی خود را بشناسد.
لذا با توجه به تغییرات اجتماعی، تبلیغات گسترده رسانه ها در زمینه گرایش و آزادی های جنسی، والدین باید با آگاهی بخشی به خود و توجه به روند رشد فرزند، زمینه رشد جنسی منطبق بر طبیعت انسانی و به هنجار را فراهم سازند.
از جمله دوره های لازم برای ارتقا سطح بینش والدین، دوره تربیت جنسی کودکان است که در کنار سایر آموزش های فرزند پروری به والدین توصیه می شود. در زمینهِ اینگونه آموزش ها کلینیک روانشناسی آفتاب همراه همیشگی والدین آگاه می باشد.