ترس از قضاوت دیگران مربوط به این مسئله است که ما تمایل داریم همه ما را دوست داشته باشند. اما از آنجا که چنین چیزی غیرممکن است، افراد سعی میکنند کمتر خود واقعی شان را نشان دهند.
ریشه قضاوت ترس از خوب نبودن است. این نگرانی در میان بسیاری از مردم رایج است. معمولا هدف دیگران از قضاوت کردن از بین بردن احساس بی لیاقتی یا محبوب نبودن خودشان است. افرادی که دچار چنین احساسات منفی ای هستند، سعی میکنند با بد جلوه دادن دیگران و زدن حرفهای منفی درمورد شان، حس بد خود را تسکین دهند.
واقعیت این است که مغز انسان اطلاعات محدودی را برای همیشه ذخیره میکند و بقیه اطلاعات گذرا هستند و ممکن است فراموش شوند. قضاوت کردن دیگران نوعی کار بی اهمیت است که ممکن است به صورت گذرا به ذهن برسد و سپس فراموش شود. بنابراین وقتی کسی در مورد شما قضاوتی میکند، این احتمال وجود دارد که تا چند لحظه یا چند ساعت بعد این قضاوت از فکر او برود.
به این ترتیب، دلیلی ندارد که برای افکار کوتاه مدت دیگران خودتان را نگران و ناراحت کنید؛ زیرا اکثر مردم ترجیح می دهند به جای فکرکردن به دیگران، به خودشان فکر کنند.
چگونه با ترس از قضاوت دیگران مقابله کنیم؟
- برای خود ارزش قائل شوید
- شما مسئول رفتار دیگران نیستید
- قضاوت دیگران بر آینده شما تأثیر ندارد
- تغییر را از خودتان شروع کنید
- خودتان را باور کنید
زندگی اجتماعی با همه خوبی هایی که دارد چالش هایی را هم ایجاد می کند. قضاوت کردن هم یکی از دغدغه های جدی و گاه ناخوشایند در زندگی است. آدم ها همیشه یکدیگر را قضاوت می کنند بنابراین حتی اگر نخواهیم هم مورد قضاوت واقع می شویم.
این قضاوت های نا به جا و گاه بیرحمانه منجر به حساسیت های شدید و ترس از قضاوت دیگران می شود. ترس از مورد قضاوت قرار گرفتن موجب آسیب شدید به روح و روان شده و زندگی و آینده فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
2 پاسخ
عالی بود
درود – خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته است.